13:00

Referat: Håkanstorps BK - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Sarang, Martin N, Gustav - Alex, Daniel, Florian, Oliver
- Mario, Martin S, Anders

Avbytare var Mick som spelade sista 25 som central anfallare, Park som spelade sista 20 som höger yttermittfältare, Stefan som spelade en knapp kvart som vänster yttermittfältare och Andy som inte spelade alls.

Vi började matchen mycket bra rörligt och kreativt framåt och väldigt säkert bakåt. Vi hade också två jättelägen att ta ledningen (en ledning som ganska säkert skulle gett matchen ett helt annat utseende) men i båda fallen var skytten så överraskad över att få bollen att han missade grovt, i det första fallet p.g.a. att bollen tog en mycket underlig bana innan den hamnade hos honom och i det andra därför att han trodde att han skulle bli avblåst för offside (vilket han nog faktiskt inte var även om det var en tveksam situation).

Vi dominerade faktiskt rätt klart under ungefär halva halvleken även om vi inte riktigt kunna upprätthålla det väldigt fina spelet alldeles i början av matchen. Efter så där 25 min började Håkanstorp ta sig in lite bättre i matchen även om vi fortfarande kändes som det bättre laget. Precis när de verkade börja bli trötta och gå ner sig lite igen gjorde deras stora målskytt "Zagge" (tror jag han kallas) 1-0
i den 40:e min och efter det fick de en väldig energi och hade på de återstående minuterna av halvleken lika många organiserade anfall som under de 40 tidigare.

I den andra halvleken fortsatte Håkanstorp att dominera och hade nu plötsligt ett riktigt bra passningsspel och uppträdde med ett betydligt större självfötroende än i första halvlek då de verkade lite skärrade av det motstånd som de verkade ha underskattat. De pressade tillbaka oss rätt rejält nu även om de inte skapade så jätteheta chanser. När man förvaltade den korrekt dömda straff man tilldelades i den 55:e min på bästa sätt var dock 2-0 ett faktum.

Efter 10-15 min verkade de ha sprungit av sig det mesta och vi började ta över igen. Bara 4 min efter 2-0-målet hade Martin S en nick i stolpen på ett frisparksinlägg från Mario. I den 70:e min fick de en man utvisad sedan han sagt något väldigt olämpligt (inga större protester) till domaren och nu började de dra sig hemåt samtidigt som de verkade bli allt tröttare för varje minut som gick.

Vårt enorma spelövertag gjorde att vi vaskade fram en hel del halvchanser, hade mycket boll i deras straffområde och fick många hörnor men resulterade inte i någon superklar målchans.

Totalt sett en relativt välspelad match (på en förvånansvärt fin plan) där vi under större delen av matchen såväl var det bättre laget spelmässigt som det lag som skapade flest heta chanser. De hade egentligen inga andra heta målchanser än målen på hela matchen, åtminstone inga tillnärmelsevis så heta som våra hetaste.

Sedan Korpen och Nydala haft den goda smaken att spela oavgjort är det nu mycket jämnt i kampen om 2:a-platsen. Nydala har 16 medan vi, Korpen och Srbija har 15. Håkanstorp har ju däremot dessvärre dragit iväg ordentligt och leder nu med hela 7 poäng.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 7-4 Skott på mål: 3-3 Skott utanför: 7-3